Vlasta Cah Žerovnik (naslovna slika) Fotografija Vlaste Cah Žerovnik

Knjige

Avtorica je leta 2008 izdala prvenec Zapeti ali od mode zadeti, 2011 knjigo z naslovom Reciklirajmo se in uživajmo, 2018 knjigo Galaksija v čajni žličnki, leta 2023 pa četrto knjigo in prvi roman z naslovom Mora cantada.

MORA CANTADA

Ob koncu četrte knjige avtorica napiše: »Nekje v meni je kljub temu, da sem več desetletij veliko pisala, ves čas tlela in na koncu dozorela tudi ideja o romanu. Zgodbi, v kateri ni čistil za loščenje iluzij, v njej se naravni življenjski proces plemeniti s patino. Ob izštevankah v igri, ki je pravzaprav fascinantno vrteči se krog življenja, so med ustvarjanjem knjige oživeli moji predniki. Kar prišli so, čutila sem njihov dih, slišala njihove besede, vodili so me skozi dogajanje …«


Več o knjigi


GALAKSIJA V ČAJNI ŽLIČKI

Avtorica v tretji knjigi z naslovom Galaksija v čajni žlički s svojim prepoznavno humornim slogom nastavlja ogledalo družbi, iskrivo osvetljuje in razbija kalupe, razkriva mite in zablode našega vsakdana. Niza utrinke iz svojih novejših medijskih objav in jih nadgrajuje z dinamičnimi in simbolno močnimi idejami za kreativno ustvarjanje. Knjiga sporoča - v prostranskosti galaksije poiščimo izgubljene človeške vrednote. Jih usmislimo in z njimi bolj pristno zaživimo v naši skupni mikro-galaksiji.


Več o knjigi


RECIKLIRAJMO SE IN UŽIVAJMO

Po uspešnem prvencu Zapeti ali od mode zadeti je Vlasta Cah Žerovnik izdala nadaljevanje. Knjigo z naslovom Reciklirajmo se in uživajmo, s katero bralca še odločneje vabi k lastni ustvarjalnosti. Z zgodbami povezanimi z modo in njenimi pojavi ter s fotografijami priznanega slovenskega fotografa Staneta Jerka nas avtorica popelje skozi aktualni danes in to z veliko zajemalko optimistične kreativnosti in idej za izvirne reciklaže. Ali kot je sama v podnaslovu knjige zapisala: "Ko kriza zadrgne pasove, naj jih kreativnost odpre!"ZAPETI ALI OD MODE ZADETI

Prvenec Vlaste Cah Žerovnik z naslovom Zapeti ali od mode zadeti je iskren zapis, mešanica med lastno biografijo in hkrati argumentirano kritiko vsakdanje slovenske kulture oblačenja, bivanja prehranjevanja, mode, umetnosti in stila. "Morda drži, da 'ena Vlasta še ne prinese pomladi', ampak bolje ena kot nobena" je Vlastino knjigo komentiral priznani prevajalec in umetnostni zgodovinar Branko Gradišnik. Miša Molk pa je zapisala: "Vlasta ni oponašalka. Bernarda Jeklin: Knjiga je Vlastin osebni življenski "patchwork" preberite jo! Brane Kastelic: "Klobuk dol, to je v Sloveniji edinstvena knjiga edinstvene avtorice."


Več o knjigi